skladistenje stvari

Skladištenje stvari i njihovo slaganje

Skladištenje stvari i njeno slaganje u malim skladištima je posao kome treba pristupiti ozbiljno. Navešćemo nekoliko stvari na koje bi trebalo da obratite pažnu:

1. Kupite materijal za pakovanje

Pre nego što počnete da pakujete, moraćete da odredite koja vrsta materijala za pakovanje Vam je potrebna i koliko od svakog. Dok su za neke predmete dovoljno dobre kartonske kutije, druge je možda bolje zapakovati u neke plastične ili drvene kutije sa poklopcem.

2. Bezbedno spakujte uređaje i lomljive predmete

Možete da koristite svoje mini skladište za skladištenje malih i velikih uređaja kada nisu u upotrebi. Pre nego što premestite svoje uređaje u jedinicu za skladištenje, obavezno ih dobro zaštitite od prašine i eventualnog pada i uklonite sve lomljive delove koji štrče a mogu se bezbedno skinuti.

3. Maksimalno iskoristite svoj prostor za skladištenje

Kada pakujete u svoj prostor za skladištenje stvari i premeštate svaki predmet, može izgledati kao da vam brzo ponestaje prostora. Da biste izvukli maksimum iz svakog kvadratnog centimetra, vreme je da razmišljate vertikalno. Počnite od dna i složite svoje najteže i najveće kutije na donji sloj, a zatim lakše postavljajte na gore.

2. Koristite etikete za pakovanje na svemu

Za mir i uštedu vremena u budućnosti, obavezno označite sve. Obezbedite da se svaka etiketa može lako videti. To će Vam pomoći da brže kasnije pronađete stavke koje tražite kada svratite do svog skladišnog prostora.

3. Organizujte po prioritetu

Napravite listu inventara svega što nosite u svoju skladišnu jedinicu. Kada dođete do jedinice, pobrinite se da date prioritet stvarima koje ćete možda morati da izvadite pre nego kasnije. Da li je oktobar i uskoro će vam trebati praznični ukrasi? Stavite te kutije napred ili na mesto lako dostupno.

Prednosti koje imaju mala skladišta

Prva prednost koju ima malo skladište u odnosu na veliko je naravno cena zakupa. Lako će svako doći do računice da je krajnje neisplativo zakupiti veliko skladište ako nema dovoljno robe da ga popuni.

Velika skladišta su često u zakupu više firmi i pojedinaca koje onda veći prostor dele međusobno. Druga prednost  malih skladišta je baš to što skladište ne delite ni sa kim. Samo vi imate pristup stvarima koje skladištite.

Dimenzije mini skladišta firme Storagebox možete videti ovde.

Idi na vrh